Hei!

Kiitos edellisista kommenteista, on ollut mukava lukea niita ja huomata, etta blogia on luettu.

Nyt on taas lahtohittara paalla, koska olemme suunnitelleet, etta lahtisimme Victorian putouksille Zambiaan viikonlopuksi."Nythan siella on kaytava, kun lahella ollaan" Matkaa taalta sinne on 2000 km, lauantaina puolen paivan aikaan olemme kuitenkin perilla, jos kaikki menee hyvin. Tassa on viela suuria muttia edessa.

Olemme jo tottuneet ruokaan (makaroni/riisi, liha/kala/kana/makkara, lammin kasvislisake), jota ruokalan ystavallisen pyoreat tadit jakavat mieluusti harso-myssykat paassaan, lipsuvaan aikatauluun, avoimiin ihmisiin, vahan heikompaan tasoon varusteluissa, hiekkaisiin ja kuoppaisiin teihin, kraana-veteen, jota kukaan muu ei taida juoda ja oikeasti hienoon paarakennukseen, jossa luokat ja toimistot sijaitsevat. Minunkin "officessani" (ohom) on ilmastointi ja kaksi tietokonetta. Toisella paasee internettiin, mutta  kuitenkin hitaasti silloin, kun alakerran computer-luokassa on opetusta. Kuvien lataaminen kesti parhaillaan puoli tuntia.

Alhaalla kuvassa on paatie vartioidulta paaportilta toimistolle. Kuva on otettu paarakennuksen luota.396856.jpg

Seuraavassa kuvassa on opiskelijatytot asuntolassa huoneidensa edustoilla396832.jpg

Seuraava kuva yrittaa kertoa paarakennuksen hienoudesta. Kuva on portaikosta, jossa on vahan kulahtanut limoviikuna. Mutta pihallahan tallaisia ja muita kotimaisia huonekasveja kasvaa talonkorkuisina puina. Hoidetut pihat ovat todella upeita.

396918.jpg

Ja tyosta sen verran, etta opiskelijoita tuntuu hammastyttavan auringon nousut ja laskut Suomessa ja luonto yleensa "Miten voi tietaa milloin menna nukkumaan, jos on illallakin valoisaa" "No kellosta".  (Minut kylla herattaa taalla kukko joka aamu kello viisi. )"Miten villielaimet parjaavat talvella?" "No sudet vahan heikommin, mutta karhut nukkuvat talvet" jne. Mutta hyvin tuntuivat pysyvan karrylla karjanhoito- ja maanviljelysasioissa. Takalaisittain meikalainen maanviljely ei ole mitaan. "Pelkkaa nurmea ja viljaa".

Kohta lahdetaan , ihan niin, silla sinisella tilavalla bussilla Oshakatiin, josta sitten otamme vuokra-auton, jolla ajamme (suunnitelmien mukaan) 400 km Grootfonteiniin vasenta kaistaa (jesh), hyppaamme puolen yon maissa Intercape-bussiin ja toiveiden mukaan loydamme itsemme huomenna Livingstonesta Zambian puolelta. Vic Falls'lla pyorahdetaan taksilla.

Heippatirallallaa vaan sinne Koto-Suomeen!

t. Eeva-Liisa